Όταν αρχίζετε να χάνετε τα μαλλιά σας σε νεαρή ηλικία, είναι δύσκολο να γνωρίζετε τι να κάνετε.  Η ανδρογενετική αλωπεκία, είναι μια κατάσταση που ευθύνεται για την τριχόπτωση και είναι γενικά γνωστή ως «ανδρογεννητική αλωπεκία ». Μπορεί να ξεκινήσει στην ενηλικίωση και μερικές φορές ακόμη και στην εφηβεία. Όταν η έναρξη της φαλάκρας ξεκινά τόσο νωρίς, οι ψυχολογικές συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές.

Τι κάνετε λοιπόν όταν αρχίζετε να χάνετε τα μαλλιά σας τόσο νωρίς ;

Ποιες είναι οι λύσεις για την τριχόπτωση;

Πότε μπορεί να εξεταστεί η μεταμόσχευση μαλλιών;

Ποια φάρμακα λειτουργούν;

Οι αιτίες της πρώιμης φαλάκρας
Η αιτία της τριχόπτωσης μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους όπως  στρες, μετατραυματικό σοκ, ανεπάρκεια βιταμινών και θρεπτικών ουσιών, προβλήματα θυρεοειδούς, θεραπείες φαρμάκων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η απώλεια είναι συχνά ξαφνική και είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Η ανδρογενετική αλωπεκία, από την άλλη πλευρά, είναι το αποτέλεσμα μιας γενετικά καθορισμένης ευαισθησίας. Περίπου το 25% των ανδρών ηλικίας μεταξύ 25 και 35 ετών επηρεάζεται από αυτήν τη μορφή φαλάκρας και περίπου το 20% σε ηλικία περίπου 20 ετών.

Πρέπει να καταλάβουμε τι είναι η ανδρογενετική αλωπεκία και  ποια είναι η πηγή του προβλήματος.

Ορμόνες και κληρονομικότητα.

Στους ανθρώπους, η τεστοστερόνη μετατρέπεται σε διυδροτεστοστερόνη και σε γενετικά προδιαθετιμένους  ανθρώπους επιτίθεται στο θυλάκιο των μαλλιών όπου σταδιακά  εξασθενεί τα μαλλιά και τελικά προκαλεί την πτώση τους.

Αυτή η συνάφεια  μεταξύ τεστοστερόνης και φαλάκρας τονίστηκε από τον Χάμιλτον, ο οποίος ήταν ο πρώτος γιατρός που δημιούργησε μια κλίμακα που αντιπροσωπεύει τα διάφορα στάδια της ανδρικής φαλάκρα.

PSHair - Hair Loss Clinic by PSMEDICAL - Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE
Κλιμακα αλωπεκείας κατά HamiltonPSHair - Hair Loss Clinic by PSMEDICAL - Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Η φαλάκρα είναι μια καλοήθης παθολογία, αβλαβής για την υγεία, αλλά  με  αρνητική επίδραση στο ηθικό και την αυτοεκτίμηση. Εάν λοιπόν επηρεάζεστε από αυτήν τη μορφή τριχόπτωσης, θα είναι δύσκολο να το αποφύγετε. Ωστόσο, υπάρχουν λύσεις και θεραπείες για την αντιμετώπιση μιας πρώιμης φαλάκρας.

Πρώιμη φαλάκρα: οι παγίδες που πρέπει να αποφύγετε
Όταν είστε νέοι και χάνετε μαλλιά, η ταλαιπωρία μπορεί να είναι ακόμη πιο σημαντική από ό, τι σε ηλικία 30 ή 40 ετών. Απελπισμένοι για γρήγορη επιδιόρθωση, είναι εύκολο να παρασυρθούν από ψεύτικες υποσχέσεις για λύση τριχόπτωσης.

Προσοχή σε…

  1. Προϊόντα «θαύμα» για φαλάκρα
    Η φαλάκρα επηρεάζει 1 στους 2 άντρες στην ηλικία των 50 ετών. Με άλλα λόγια, η αγορά είναι τεράστια. Μια πληθώρα «θαυματουργών» φαρμάκων προσφέρονται σε άνδρες (και γυναίκες) που πάσχουν από αυτό – λοσιόν και σαμπουάν, συμπληρώματα διατροφής – και πωλούνται με καλά στοχευμένες καμπάνιες μάρκετινγκ. Τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα δεν αποτελούν κίνδυνο για άτομα που τα χρησιμοποιούν, ωστόσο δεν επιλύουν το πρόβλημα. Το πολύ, τα μαλλιά σας θα έχουν καλύτερη υφή και φωτεινότερη εμφάνιση. Αλλά τα μαλλιά θα συνεχίσουν να πέφτουν.
  2. Οι «ντεμοντέ» τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών                                         Ένας μεγάλος αριθμός κλινικών συνεχίζει να προσφέρει επεμβατικές και επιθετικές τεχνικές όπως το FUT (η τεχνική “strip”) που οδηγεί σε ουλές και χαμηλότερα ποσοστά επιβίωσης. Με το DHI, η μεταμόσχευση μαλλιών έχει εξελιχθεί: μπορεί τώρα να επιτευχθεί με απλή τοπική αναισθησία, σχεδόν ανώδυνες διαδικασίες και αποτέλεσμα όχι μόνο πυκνό και φυσικό, αλλά και χωρίς σημάδια ή αντιαισθητικά σημάδια. (ακόμη και σε μη ξυρισμένα μαλλιά).
  3. Φτηνές μεταμοσχεύσεις μαλλιών στο εξωτερικό ειδικά στην ΤΟΥΡΚΙΑ     Δεν είναι η πρώτη φορά που προειδοποιήσαμε τους ανθρώπους για τους κινδύνους των φθηνών μεταμοσχεύσεων μαλλιών. Οι φτηνές κλινικές εμφυτεύματος μαλλιών λύνουν άτομα που συχνά επηρεάζονται πολύ από την απώλεια μαλλιών τους και ως εκ τούτου είναι «έτοιμα για οτιδήποτε». Όταν είστε νέοι, η οικονομική πτυχή αποτελεί βασικό παράγοντα. Να ξέρετε  όμως – ότι η απόφασή σας όταν βασίζεται αποκλειστικά στην τιμή μπορεί να αποδειχθεί καταστροφή. Οι περισσότερες τουρκικές κλινικές όπως και πολλοί  άλλοι θα σας πουλήσουν τον μέγιστο αριθμό τριχών και όχι τριχοθυλακίων  και σπάνια αναφέρουν επίσης τη σημασία της διαχείρισης της περιοχής του δότη, η οποία είναι ακόμη πιο σημαντική όταν είστε νέοι και μπορεί να χρειαστούν μελλοντικές μεταμοσχεύσεις. Υπερβολικά (δηλαδή πάρα πολλά θυλάκια τρίχας) και επιθετικά (με επεμβατικά εργαλεία εκχύλισης ή / και εκτελούνται από μη εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς) έχουν δύο συνέπειες:

Βλάπτει την περιοχή του δότη και στερεί από τον ασθενή τα θυλάκια για μελλοντική χρήση. Όταν είστε νέοι, η τριχόπτωση θα συνεχιστεί, επομένως η περιοχή του δότη αποτελεί αποθεματικό για μελλοντικές μεταμοσχεύσεις.
Τα θυλάκια που εξάγονται επιθετικά υφίστανται κακομεταχείριση και τραυματίζονται. Αυτό αντικατοπτρίζεται στο ποσοστό αναγέννησης, πολύ κάτω από το 70%.

Με την προετοιμασία και τον προγραμματισμό, είναι δυνατόν να αποφευχθεί η φαλάκρα εντελώς. Το πιο σημαντικό πρώτο βήμα είναι να μιλήσετε με έναν ειδικό για την τριχόπτωση που μπορεί να αξιολογήσει την κατάστασή σας και να κάνει εξατομικευμένες προτάσεις προσαρμοσμένες ειδικά στις ανάγκες σας. Η σωστή πρόβλεψη της τριχόπτωσης και η διαχείριση της περιοχής του δότη ενός νεαρού ασθενούς που πάσχει από πρόωρη φαλάκρα είναι υψίστης σημασίας.

Μεταμόσχευση μαλλιών
Η άμεση εμφύτευση μαλλιών είναι απολύτως ασφαλής και σας εγγυάται 100% φυσικά αποτελέσματα. Η εμφύτευση των τριχοθυλακίων στην PSHair γίνεται με τρόπο εργαλεία που  επιτρέπουν στον ειδικό γιατρό μας να ελέγχει τη γωνία, την κατεύθυνση και το βάθος των εμφυτευμένων μαλλιών, διασφαλίζοντας έτσι την τέλεια αισθητική και φυσική αποκατάσταση του τριχωτού της κεφαλής .

Add Your Comment