Πρόληψη της τριχόπτωσης

Η τριχόπτωση είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει περίπου το 75% των ανδρών και ένα 60% των γυναικών σε κάποια φάση της ζωής τους.
Η πλέον συνηθισμένη μορφή τριχόπτωσης που επηρεάζει άνδρες και γυναίκες ονομάζεται ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία και έχει μοναδικό χαρακτηριστικό το εξής: επηρεάζει μόνο το ανώτερο τμήμα του τριχωτού της κεφαλής, αφήνοντας ανέπαφη – ακόμα και στις πλέον προχωρημένες μορφές της – την περιοχή στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Αίτια τριχόπτωσης στους άνδρες: Στην συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών ο λόγος της τριχόπτωσης είναι η κληρονομική, ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία.

Αίτια τριχόπτωσης στις γυναίκες: η κληρονομική προδιάθεση είναι  ο βασικός επιβαρυντικός παράγοντας στην αραίωση που παρουσιάζουν.

PSHair - Hair Loss Clinic by PSMEDICAL - Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE
Κλιμακα αλωπεκείας κατά norwood-hamilton

PSHair - Hair Loss Clinic by PSMEDICAL - Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

 

Άλλα είδη και αίτια τριχόπτωσης είναι :

Κύκλος Ανάπτυξης του Τριχικού Θυλάκου

Α) ΑΝΑΓΕΝΗΣ   : Διαρκεί από 2-6 χρόνια και αποτελεί το διάστημα ανάπτυξης της τρίχας.
Β) ΚΑΤΑΓΕΝΗΣ : Διαρκεί 1-2 εβδομάδες και είναι το διάστημα που διακόπτεται η πορεία ανάπτυξης της τρίχας.
Γ) ΤΕΛΟΓΕΝΗΣ  : Διαρκεί 5-6 εβδομάδες και αποτελεί το διάστημα απόπτωσης της τρίχας.

Αυτός ο κύκλος συμβαίνει κατά το διάστημα ζωής του ανθρώπου συνεχώς. Κυρίως όμως το αντιλαμβανόμαστε κατά τις αλλαγές των εποχών όπου είναι πιο έντονη η τελογενής φάση και έχουμε τριχόπτωση.Όταν για διάφορους λόγους όπως πχ κληρονομικής προδιάθεσης , επηρεάζεται ο κύκλος αυτός , αρχίζει η μη υγιής τριχόπτωση με συνέπεια να μην αντικαθίστανται αυτές που έχουν πέσει και να γίνονται ορατά τα πρώτα στάδια της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας .

Όσο βρίσκεται κανείς στα πρώτα στάδια μπορεί να αναστείλει την λανθάνουσα κατάσταση του κύκλου ανάπτυξης της τρίχας καταγράφοντας την παρούσα κατάσταση και παρεμβαίνοντας ιατροφαρμακευτικά έτσι ώστε να διακοπεί η πρώιμη πτώση και να δυναμώσουν ξανά τα τριχοθυλάκια.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Διάγνωση στο κάθε περιστατικό γίνεται με ειδικό δερματοσκόπιο από υπολογιστή που μας επιτρέπει να μεγεθύνουμε το 1/4 του ενός τετραγωνικού εκατοστού( cm2 ) κατά 10 φορές με αποτέλεσμα να κάνουμε ακριβή καταμέτρηση του αριθμού τριχοθυλακίων στην περιοχή αλλά και καταγραφή των τριχοθυλακίων που είναι σε αναγενή , καταγενή και τελογενή φάση την δεδομένη στιγμή. Το πλεονέκτημα αυτής της εξέτασης έναντι του τριχοριζογράμματος είναι ότι δεν χρειάζεται να ξεριζώσουμε 20- 30 τρίχες από το κεφάλι για να δούμε την καταστασή του. Έτσι μας δίδεται η δυνατότητα εκτός από την ακριβή διάγνωση μέσω του υπολογιστή να έχουμε και συγκριτικά αποτελέσματα μετά το τέλος ή ενδιάμεσα οποιασδήποτε αγωγής.

Σας προτείνουμε

Κόστος : Δωρεάν

Επισκόπηση,διερεύνηση του τριχωτού δέρματος και των τριχών της κεφαλής.
Με τη βοήθεια μίας ειδικής ψηφιακής κάμερας επαφής διερευνάται το τριχωτό δέρμα και οι τρίχες της κεφαλής ενώ παράλληλα εξάγονται συμπεράσματα για την γενική κατάσταση και την ύπαρξη δερματικών παθήσεων όπως :
Αλωπεκίες, σπίλοι του τριχωτού δέρματος, δερματίτιδες, αυξημένη λιπαρότητα, μυκητιάσεις, πιτυρίαση του τριχωτού, ψωρίαση του τριχωτού, παρακολούθηση των εμφυτευμένων θυλάκων, βλάβες του στελέχους των τριχών κ.α.
Επιπλέον δίδεται η δυνατότητα της αξιολόγησης των αποτελεσμάτων της ακολουθούμενης θεραπευτικής αγωγής μέσω περιοδικών συγκριτικών εξετάσεων.

2.Πυκνομέτρηση (Μέτρηση της πυκνότητας των τριχών ανά ένα τετραγωνικό εκατοστό)
Με την υψηλή μεγέθυνση που επιτυγχάνεται με την ψηφιακή κάμερα επαφής υπολογίζεται με απόλυτη ακρίβεια ο αριθμός των τριχών ανά τετραγωνικό εκατοστό και ο αριθμός των τριχοθυλάκων που συγκρατούν μία, δύο ή τρεις τρίχες. Τα συμπεράσματα από την πυκνομέτρηση αξιοποιούνται για την εκτίμηση της ύπαρξης ή μη αλωπεκίας, την απόκλιση της από την φυσιολογική κατάσταση, την ισχύ της θεραπευτικής αγωγής που πρέπει να επιλεγεί, την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της ακολουθούμενης θεραπείας μέσω περιοδικών συγκριτικών εξετάσεων, την δυναμικότητα της ινιακής τριχοφυίας (δότρια περιοχή) στην περίπτωση που ο συγκεκριμένος ασθενής υποβληθεί σε  μικρομεταμόσχευση μαλλιών .

Ο διαγνωστικός έλεγχος αποτελεί ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σύστημα, καθώς αναλύεται και αποτιμάται η ακριβής κατάσταση του τριχωτού & των μαλλιών και καταγράφονται μια σειρά από πολύτιμες πληροφορίες:

1. ύπαρξη δερματολογικών παραγόντων πάθησης

2. υπολογισμός δραστηριότητας σμηγματογόνων αδένων

3. μελέτη της τριχόπτωσης-κατηγοριοποίηση και αιτιολογία

4. προσδιορισμός πιθανών δυσλειτουργιών του τριχωτού ή των μαλλιών

5. προσδιορισμός της εκατοστιαίας αναλογίας των φάσεων των τριχών

6. ύπαρξη και εκατοστιαία αναλογία δυστροφικών τριχών

7. προσδιορισμός διαμέτρου και λοιπών ποιοτικών προδιαγραφών της τρίχας

8. μέτρηση πυκνότητας (προσδιορισμός τριχοθυλακίων ανά cm2 και μέσος αριθμός τριχών ανά τριχοθυλάκιο)

9. εκτίμηση του ρυθμού τριχόπτωσης

10. εκτίμηση της μελλοντικής εξέλιξης της τριχόπτωσης και του μελλοντικού βαθμού αραίωσης

Εκτός των παραπάνω διαγνωστικών μεθόδων  μπορεί να απαιτηθούν και αιματολογικές ή ορμονικές εξετάσεις.

ΚΟΣΤΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ :  110 €

Η θεραπεία αυτή  αποτελεί μία καινοτόμο μέθοδο για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης σε άνδρες & γυναίκες και βασίζεται στους αυξητικούς παράγοντες από το ίδιο μας το σώμα  και στην απευθείας έγχυση αυτού στις περιοχές του τριχωτού της κεφαλής που παρουσιάζουν αραίωση.

Η μέθοδος  εφαρμόζεται ήδη για αρκετά χρόνια με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα .

Ενδυνάμωση Μαλλιών με μεσοθεραπεία
Ενδυνάμωση Μαλλιών με μεσοθεραπεία

Δύο από τα συστατικά του οργανισμού μας που μας ενδιαφέρουν όσον αφορά την εφαρμογή της θεραπείας  είναι  οι Κυτοκίνες (πρωτεΐνες ανάπτυξης, διαφοροποίησης και ανοσολογικής απάντησης) και οι Αυξητικοί παράγοντες (Growth Factors).

Οι Αυξητικοί Παράγοντες είναι πρωτεΐνες που βρίσκονται στο σώμα μας και το βοηθούν να αποκαταστήσει τους ιστούς που δυσλειτουργούν ή έχουν υποστεί βλάβη, αναπτύσσοντας αναγεννητική και αναπλαστική δράση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της επανενεργοποίησης  των υπό αποκατάσταση ιστών και του πολλαπλασιασμού και της αναγέννησης των κυττάρων αυτής της περιοχής ή την αυτοαποκατάσταση των δυσλειτουργιών της περιοχής αυτής.Ειδικά στο θέμα της τριχόπτωσης, επιτυγχάνεται η επανενεργοποίηση των θυλάκων των τριχών που δυσλειτουργούν με αποτέλεσμα νέα μαλλιά αλλά και ενδυνάμωση στα ήδη υπάρχοντα με μεγαλύτερη διάμετρο και μήκος.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Παίρνουμε τους αυξητικούς παράγοντες  μέσω φυγοκέντρησης από ειδικό φυγοκεντρητή και στη συνέχεια τους τοποθετούμε στην πάσχουσα περιοχή του τριχωτού της κεφαλής.

Είναι ασφαλής η μέθοδος ;

Η θεραπεία τριχόπτωσης  πραγματοποιείται και  εφαρμόζεται με εξειδικευμένο πρωτόκολλο . Η αυτόλογη φύση της μεθόδου (δηλαδή το γεγονός ότι το υλικό που αξιοποιείται προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό) την καθιστά απολύτως ασφαλή για την υγεία και δίχως καμία παρενέργεια.
Η μέθοδος εφαρμόζεται από το επιστημονικό επιτελείο του Ps Hair σε συνθήκες απόλυτης υγιεινής & ασφάλειας και αποτελεί απλή και εντελώς ανώδυνη διαδικασία. Επίσης είναι σημαντικό να προσθέσουμε ότι το υλικό από μόνο του αποτελεί ένα αντιμικροβιακό και αντιφλεγμονώδες βιολογικό υλικό και εξασφαλίζει επομένως συνθήκες αντισηψίας.
Η μέθοδος εφαρμόζεται ήδη για αρκετά χρόνια με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα ως θεραπεία κατά της τριχόπτωσης καθώς και ενισχυτική θεραπεία της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Υπάρχουν αντενδείξεις για τη μέθοδο ;
Οι αντενδείξεις είναι ελάχιστες και κυρίως αφορούν τον αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη ή τη λήψη αντιπηκτικών, ωστόσο η θεραπεία πραγματοποιείται πάντοτε κατόπιν συνεννοήσεως με το ιατρικό επιτελείο της PS HAIR και λήψης αναλυτικού ιατρικού ιστορικού.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας τριχόπτωσης ;

Η τριχόπτωση αναστέλλεται άμεσα από την 1η συνεδρία και μπορούμε να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα σταθερό ενώ τα ασθενή τριχοθυλάκια που υπάρχουν στην περιοχή δυναμώνουν και ξανα αποκτούν όγκο και υγεία .Γενικά τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της θεραπείας  είναι από ικανοποιητικά έως εντυπωσιακά και αφορούν τόσο την ποιότητα όσο & την ποσότητα των μαλλιών.

Laser κατά της Τριχόπτωσης

Κόστος θεραπείας : 30€

Το σύστημα επιλεκτικής φωτοδιέγερσης , με τη χρήση δραστικών μηκών  κύματος με τη μορφή Low Level Laser Therapy. Η θεραπεία με LLLT  είναι μια σύγχρονη συμπληρωματική θεραπεία της τριχόπτωσης για άνδρες και γυναίκες.

Ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης που οφείλεται σε ανδρογενετική αλωπεκία ή ανδρική φαλάκρα, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις αλωπεκίας όπως η διάχυτη αλωπεκία και η γυροειδής αλωπεκία. Είναι ανώδυνη, αναίμακτη και χωρίς επιπλοκές.

Laser τριχόπτωσης
Laser τριχόπτωσης

Μήκος Κύματος Εκπομπής:
670nm (κόκκινο φάσμα)
830nm (κόκκινο φάσμα)

Βιολογικές μελέτες του φάσματος διέγερσης του DNA / RNA , με τιμές σύνθεσης των μηκών κύματος 580 nm έως 900 nm έχουν δείξει ότι είναι στο επίπεδο των κυττάρων 4 μέγιστες συχνότητες διέγερσης : 620 nm, 670 nm, 760 nm και 830 nm
Η χρήση των ενισχυμένων δεσμών φωτός έχει τεκμηριωθεί τόσο ως προς την ασφάλεια όσο και ως προς την αποτελεσματικότητα  μέσα από επιστημονικές μελέτες in-vitro και in-vivo.
Επιστημονικές δημοσιεύσεις ,όπως αυτές της ISHRS, ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της χρήσης  των ενισχυμένων δεσμών φωτός βασιζόμενες σε αντικειμενικές  μελέτες.
Στην Αμερική πρόσφατα ο FDA ενέκρινε τη χρήση συστήματος με ειδικά μήκη κύματος στο ερυθρό φάσμα με ένδειξη την ανάπτυξη τής τριχοφυΐας στο τριχωτό της κεφαλής, ως ιατρική συσκευή.

Η θεραπεία LLLT δρα συνοπτικά με τους παρακάτω μηχανισμούς και έχει τα ακόλουθα αποτελέσματα.
-Αγγειοδιαστολή, αύξηση της μικροκυκλοφορίας, καλύτερη αιμάτωση & απορρόφηση πολύτιμων συστατικών
-Αύξηση της λεμφικής παροχέτευσης της ορμόνης DHT
-Αντιφλεγμονώδης δράση
-Σταθεροποίηση της τριχόπτωσης
-Αύξηση του πολλαπλασιασμού των βλαστοκυττάρων του τριχοθυλακίου
-Παράταση της φάσης ανάπτυξης του τριχοθυλακίου, μείωση της φάσης Ανάπαυσης
-Αύξηση του αριθμού τριχοθυλακίων σε φάση ανάπτυξης
-Αύξηση της αναδόμησης και της παραγωγής Κολλαγόνου
-Ομαλοποίηση της δραστηριότητας των σμηγματογόνων αδένων
-Αναβάθμιση των χαρακτηριστικών των τριχών, αύξηση διαμέτρου, ελαστικότητας, αντοχής, λάμψης
-Τα μαλλιά αποκτούν πυκνότητα, όγκο, ζωντάνια και δύναμη

Αναλυτικά δείτε πως γίνεται η μεταμόσχευση μαλλιών βήμα – βήμα με βιντεάκια , πατήστε εδώ :Μεταμόσχευση Μαλλιών – FUE

Άλλες Ειδικότητες

Η μητρική εταιρεία PSMEDICAL είναι ιατρική εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής και την Δερματολογίας

Dermatology

dermatology-2

Plastic Surgery

plastic-surgery