Πρόληψη της τριχόπτωσης

Η τριχόπτωση είναι ένα πρόβλημα που επηρεάζει περίπου το 75% των ανδρών και ένα 60% των γυναικών σε κάποια φάση της ζωής τους.
Η πλέον συνηθισμένη μορφή τριχόπτωσης που επηρεάζει άνδρες και γυναίκες ονομάζεται ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία και έχει μοναδικό χαρακτηριστικό το εξής: επηρεάζει μόνο το ανώτερο τμήμα του τριχωτού της κεφαλής, αφήνοντας ανέπαφη – ακόμα και στις πλέον προχωρημένες μορφές της – την περιοχή στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Αίτια τριχόπτωσης στους άνδρες: Στην συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών ο λόγος της τριχόπτωσης είναι η κληρονομική, ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία.

Αίτια τριχόπτωσης στις γυναίκες: η κληρονομική προδιάθεση είναι  ο βασικός επιβαρυντικός παράγοντας στην αραίωση που παρουσιάζουν.Στ

 

Άλλα είδη και αίτια τριχόπτωσης είναι :

Κύκλος Ανάπτυξης του Τριχικού Θυλάκου

Α) ΑΝΑΓΕΝΗΣ   : Διαρκεί από 2-6 χρόνια και αποτελεί το διάστημα ανάπτυξης της τρίχας.
Β) ΚΑΤΑΓΕΝΗΣ : Διαρκεί 1-2 εβδομάδες και είναι το διάστημα που διακόπτεται η πορεία ανάπτυξης της τρίχας.
Γ) ΤΕΛΟΓΕΝΗΣ  : Διαρκεί 5-6 εβδομάδες και αποτελεί το διάστημα απόπτωσης της τρίχας.

Αυτός ο κύκλος συμβαίνει κατά το διάστημα ζωής του ανθρώπου συνεχώς. Κυρίως όμως το αντιλαμβανόμαστε κατά τις αλλαγές των εποχών όπου είναι πιο έντονη η τελογενής φάση και έχουμε τριχόπτωση.Όταν για διάφορους λόγους όπως πχ κληρονομικής προδιάθεσης , επηρεάζεται ο κύκλος αυτός , αρχίζει η μη υγιής τριχόπτωση με συνέπεια να μην αντικαθίστανται αυτές που έχουν πέσει και να γίνονται ορατά τα πρώτα στάδια της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας .

Όσο βρίσκεται κανείς στα πρώτα στάδια μπορεί να αναστείλει την λανθάνουσα κατάσταση του κύκλου ανάπτυξης της τρίχας καταγράφοντας την παρούσα κατάσταση και παρεμβαίνοντας ιατροφαρμακευτικά έτσι ώστε να διακοπεί η πρώιμη πτώση και να δυναμώσουν ξανά τα τριχοθυλάκια.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Διάγνωση στο κάθε περιστατικό γίνεται με ειδικό δερματοσκόπιο από υπολογιστή που μας επιτρέπει να μεγεθύνουμε το 1/4 του ενός τετραγωνικού εκατοστού( cm2 ) κατά 10 φορές με αποτέλεσμα να κάνουμε ακριβή καταμέτρηση του αριθμού τριχοθυλακίων στην περιοχή αλλά και καταγραφή των τριχοθυλακίων που είναι σε αναγενή , καταγενή και τελογενή φάση την δεδομένη στιγμή. Το πλεονέκτημα αυτής της εξέτασης έναντι του τριχοριζογράμματος είναι ότι δεν χρειάζεται να ξεριζώσουμε 20- 30 τρίχες από το κεφάλι για να δούμε την καταστασή του. Έτσι μας δίδεται η δυνατότητα εκτός από την ακριβή διάγνωση μέσω του υπολογιστή να έχουμε και συγκριτικά αποτελέσματα μετά το τέλος ή ενδιάμεσα οποιασδήποτε αγωγής.

Frequently Asked Questions

Our doctors and medically trained staff have helped hundreds of thousands of people over the past 25+ years. Laser hair loss treatment works!

Sed ut perspiciatis, unde omnis iste natus error sit voluptatem ac cusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam eaque ipsa, quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis interdum porttitor eros eget pellentesque. Pellentesque eleifend laoreet turpis vitae volutpat.

Άλλες Ειδικότητες

Στην μητρική εταιρεία PSMEDICAL ειδικευόμαστε στην Πλαστική Χειρουργική και Δερματολογία.