Η σωστή διάγνωση αποτελεί τη βάση για την επιτυχή  θεραπεία της τριχόπτωσης ή την καθυστέρηση της εξέλιξης του φαινομένου σε βάθος χρόνου όταν πρόκειται για γονιδιακής μορφής τριχόπτωσης όπως πχ η ” Ανδρογεννετικού  τύπου Αλωπεκία “.  Αυτός είναι ο λόγος που αναπτύξαμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διάγνωσης της τριχόπτωσης που εκσασφαλίζει:

-πλήρη ιατρική διάγνωση, μέσω ειδικών εξετάσεων, της κατάστασης του τριχωτού της κεφαλής και των τριχών, 

-εξατομικευμένη θεραπευτική αγωγή,

-παρακολούθηση και πρόγνωση της εξέλιξης των αλωπεκιών.

   
Το σύστημα διάγνωσης τριχόπτωσης του Ps Hair προσφέρει γρήγορα και αποτελεσματικά συμπεράσματα για το τριχωτό της κεφαλής , δίνοντας στον θεράποντα ιατρό την πλέον αντικειμενική εκτίμηση της κατάστασης του τριχωτού της κεφαλής, την πρόγνωση για την εξέλιξη καθώς και σημαντικές πληροφορίες για τον σχεδιασμό της εξατομικευμένης θεραπευτικής αγωγής.

Περιλαμβάνει:

1.Επισκόπηση,διερεύνηση του τριχωτού δέρματος και των τριχών της κεφαλής.
Με τη βοήθεια μίας ειδικής ψηφιακής κάμερας επαφής διερευνάται το τριχωτό δέρμα και οι τρίχες της κεφαλής ενώ παράλληλα εξάγονται συμπεράσματα για την γενική κατάσταση και την ύπαρξη δερματικών παθήσεων όπως :
Αλωπεκίες, σπίλοι του τριχωτού δέρματος, δερματίτιδες, αυξημένη λιπαρότητα, μυκητιάσεις, πιτυρίαση του τριχωτού, ψωρίαση του τριχωτού, παρακολούθηση των εμφυτευμένων θυλάκων, βλάβες του στελέχους των τριχών κ.α.
Επιπλέον δίδεται η δυνατότητα της αξιολόγησης των αποτελεσμάτων της ακολουθούμενης θεραπευτικής αγωγής μέσω περιοδικών συγκριτικών εξετάσεων.

2.Πυκνομέτρηση (Μέτρηση της πυκνότητας των τριχών ανά ένα τετραγωνικό εκατοστό)
Με την υψηλή μεγέθυνση που επιτυγχάνεται με την ψηφιακή κάμερα επαφής υπολογίζεται με απόλυτη ακρίβεια ο αριθμός των τριχών ανά τετραγωνικό εκατοστό και ο αριθμός των τριχοθυλάκων που συγκρατούν μία, δύο ή τρεις τρίχες. Τα συμπεράσματα από την πυκνομέτρηση αξιοποιούνται για την εκτίμηση της ύπαρξης ή μη αλωπεκίας, την απόκλιση της από την φυσιολογική κατάσταση, την ισχύ της θεραπευτικής αγωγής που πρέπει να επιλεγεί, την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της ακολουθούμενης θεραπείας μέσω περιοδικών συγκριτικών εξετάσεων, την δυναμικότητα της ινιακής τριχοφυίας (δότρια περιοχή) στην περίπτωση που ο συγκεκριμένος ασθενής υποβληθεί σε  μικρομεταμόσχευση μαλλιών .

1 Comment

Add Your Comment