Ακούρευτη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Η Ακούρευτη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE κατ΄ ουσίαν αναπαράγει τον φυσικό τρόπο έκφυσης των μαλλιών.
Με την μεταμόσχευση – μεταφορά τριχοθυλακίων πραγματοποιούμε  μεμονωμένα η εξαγωγή τριχοθυλακίων από τη ζώνη σταθερής τριχοφυΐας η οποία είναι στο πίσω και πλάγιο τμήμα της κεφαλής και ακολούθως τα μεταφέρουμε  στη λήπτρια περιοχή της αραιωμένης ή άδειας περιοχής του τριχωτού της κεφαλής .
Τα Τριχοθυλάκια είναι οι μονάδες τριχών που εμπεριέχουν 1- 4 τρίχες . Στους Έλληνες ο μέσος όρος είναι περίπου 2,8 – 3 αριθμό τριχών ανά τριχοθυλάκιο.

PSHair - Hair Loss Clinic by PSMEDICAL - Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE
Τριχοθυλάκια (1-4 τρίχες)

Κατά την διαδικασία λοιπόν επιλέγουμε και ομαδοποιούμε τα τριχοθυλάκια αναλόγως της περιοχής που θέλουμε να τα μεταφέρουμε . Έτσι αν μεταφερθούν στην Front line ( Μπροστινή γραμμή ) θα επιλέξουμε μονά ή διπλά τριχοθυλάκια ,

Μπροστινή Γραμμή
Front line – Απόλυτα Φυσική Αποκατάσταση

ενώ για την κορυφή του κεφαλιού θα επιλέξουμε διπλά ή τριπλά ώστε να δώσουν μεγαλύτερο όγκο και πύκνωση .

H Διαδικασία Εφαρμογής

Η όλη διαδικασία ξεκινάει με τον σχεδιασμό του κεφαλιού και ειδικότερα της μπροστινής γραμμής ώστε να έχει τέλεια φυσικό αποτέλεσμα όπως στην παραπάνω φώτο.  Η front line  σχεδιάζεται στα 8cm (δες video) περίπου από το μεσόφρυο και ακολουθεί την γραμμή δεξιά και αριστερά με τους κροταφικούς κόλπους σε αναλογία . Σχήματα όπως τρίγωνα ή κύκλους που βλέπουμε σε άλλες μεταμοσχεύσεις είναι απαράδεκτοι και μη φυσικοί σχηματισμοί .  Η γραμμή αυτή επίσης είναι απλά ένα όριο και σε καμία περίπτωση δεν μπαίνουν τριχοθυλάκια το ένα δίπλα στο άλλο για να αποφευχθεί το γραμμικό μη φυσιολογικό σχήμα το λεγόμενο ” γαζί “, απεναντίας τα τριχοθυλάκια τοποθετούνται όπως ακριβώς στην παραπάνω φώτο με ζικ-ζακ και μπρος-πίσω ώστε να υπάρχει τυχαία σειρά και μάλιστα με συγκεκριμένη γωνία έκφυσης δίνοντας έτσι την τέλεια αισθητική αποκατάσταση .

Δείτε το βίντεο του σχεδιασμού :

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΑΝΔΡΑ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ

Η όλη διαδικασία ξεκινάει με τον σχεδιασμό του κεφαλιού και ειδικότερα της μπροστινής γραμμής ώστε να έχει τέλεια φυσικό αποτέλεσμα . Την  front line την σχεδιάζουμε στα 8cm περίπου από το μεσόφρυο και έχουμε πάντα ως γενικό κανόνα την κατανομή σε αναλογία κατά το 1/3 της απόστασης αυτής από την  βάση του πηγουνιού . Η γυναικεία κροταφική γραμμή είναι πιο κυκλική σε σχέση με την αντρική. Η γραμμή αυτή επίσης είναι απλά ένα όριο και σε καμία περίπτωση δεν βάζουμε τριχοθυλάκια το ένα δίπλα στο άλλο για να αποφευχθεί το γραμμικό μη φυσιολογικό σχήμα το λεγόμενο ” γαζί “.

Απεναντίας τοποθετούμε τα τριχοθυλάκια  με ζικ-ζακ και μπρος-πίσω ώστε να υπάρχει τυχαία σειρά και μάλιστα με συγκεκριμένη γωνία έκφυσης δίνοντας έτσι την τέλεια αισθητική αποκατάσταση .

Στη συνέχεια κάνουμε τη λήψη των τριχοθυλακίων με την ΑΚΟΥΡΕΥΤΗ (τεχνική) Μεταμόσχευσης Μαλλιών FUE από την δότρια περιοχή χωρίς να ξυριστεί ή να κουρευτεί απολύτως τίποτα .  Γενικά ΔΕΝ κουρεύεται ή ξυρίζεται καμία περιοχή στο κεφάλι , ούτε της δότριας , ούτε της λήπτριας περιοχής.

Απλά απαιτείται περισσότερη ώρα και εμπειρία κατά την λήψη για να μην καταστραφεί κανένα τριχοθυλάκιο . Σε σχέση με την άλλη τεχνική είναι λίγο πιο δαπανηρή αλλά δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς οπτικά με την αποκατάσταση της δότριας στην πρότερη κατάσταση.

(Ακούρευτη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE  μάθε το κόστος εδώ)

Στην συνέχεια  κάνουμε την τοπική αναισθησία στην περιοχή και της δότριας περιοχής που θα πάρουμε τα τριχοθυλάκια και της λήπτριας περιοχής που θα τα μεταφέρουμε.

Την λήψη των τριχοθυλακίων  την κάνουμε μεμονωμένα και διάσπαρτα . Το ειδικό στρογγυλό εργαλείο με το οποίο εξάγουμε το τριχοθυλάκιο έχει διάμετρο 1 – 1,2 mm συνήθως και αγκαλιάζει τον τριχικό θύλακο ακριβώς στα όριά του, δίνοντάς μας την δυνατότητα να μην καταστρέψουμε  παρακείμενο θύλακο και να συλλέξουμε  αρκετά μεγάλο αριθμό τριχοθυλακίων.

Μόλις ολοκληρώσουμε την παραπάνω διαδικασία προχωράμε στην διάνοιξη  των οπών τοποθέτησης των τριχοθυλακίων.

Η διάνοιξη αυτή διενεργείται υπό τις βασικές αρχές που μας διασφαλίζουν την φυσικότητα , την αισθητική του αποτελέσματος και την αποφυγή του τραυματισμού της παρακείμενης τριχοφυΐας όταν πρόκειται για πύκνωση .

ΈΤΣΙ

  • Την διάνοιξη την κάνουμε με βελόνα και όχι με νυστέρι , διασφαλίζοντας  το ακριβές και πολύ μικρό μέγεθος της οπής σε διάμετρο .
  • Η Κατευθηντικότητα της τρίχας , δηλαδή  την συγκεκριμένη γωνίας έκφυσης της τρίχας από το δέρμα  ώστε να διασφαλίσουμε ότι είναι ίδιες με τις παρακείμενες ή με την πρέπουσα γωνία αναλόγως της περιοχής τοποθέτησης ( ΔΕΝ καρφώνουμε όρθιες τρίχες) ΠΧ στην μπροστινή γραμμή η γωνία έκφυσης είναι προς τα κάτω και ποτέ όρθιες.
  • Στη Front-Line (Μπροστινή γραμμή) ακολουθούμε τον παραπάνω ειδικό σχεδιασμό για φυσικότητα .
  • Την Αποφυγή τραυματισμού ειδικά κατά την πύκνωση σε διπλανά τριχοθυλάκια . Αυτή είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος γιατί αν καταστραφεί κάποιο υπάρχον τριχοθυλάκιο  δεν ξαναβγαίνει . Σε αυτό μας βοηθάει βέβαια και η Δερματοσκόπηση – Πυκνομέτρηση που έχει γίνει ήδη από το στάδιο της ενημέρωσης σας .

Δείτε το βίντεο της ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΣΕ ΠΥΚΝΩΣΗ FRONT – LINE :

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΡΙΧΟΘΥΛΑΚΙΩΝ

Τοποθετούμε πλέον τα τριχοθυλάκια στις συγκεκριμένες υποδοχές που έχουμε κάνει με την προηγούμενη διαδικασία.

Έτσι στην front-line βάζουμε μόνο μονά ή διπλά τριχοθυλάκια ενώ σε άλλες περιοχές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κάποια τριπλά για να δοθεί ο απαραίτητος όγκος .

Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε το Hair implanter ή Choi (αυτό το άσπρο εργαλείο σαν bic στυλό) που εμφανίζουν ορισμένοι διότι είναι ξεπερασμένο εργαλείο προηγούμενων δεκαετιών που έχει εμφανίσει κάποια προβλήματα κατά την τοποθέτηση , όπως του να  συστρέφει το μόσχευμα εσωτερικά με συνέπεια την δημιουργία θυλακίτιδας ή μολύνσεων και καταστροφής του ίδιου του τριχικού θυλάκου .

Χρησιμοποιούμε λοιπόν μόνο χειρουργικές λαβίδες μικροχειρουργικής ώστε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο για  υγιή τοποθέτηση χωρίς παρενέργειες και τελικά χάσιμο μοσχευμάτων.

Δείτε το βίντεο:

Όταν  ολοκληρωθεί η όλη  διαδικασία ο ασθενής μπορεί να αποχωρήσει . Ψεκάζουμε μόνο την περιοχής της δότριας περιοχής με τοπικό αντιβιοτικό –   αντιφλεγμονώδες ( Pulvo ) και αφού φορέσει ένα καπελάκι μόνο στο κεφάλι  για προστασία χωρίς να χρειάζεται τίποτε άλλο . Παίρνει γραπτές οδηγίες για τυχόν φαρμακευτική αγωγή καθώς και για ατομική περιποίηση όπως λούσιμο που πρέπει υποχρεωτικά πρέπει να γίνει από την μεθεπόμενη ημέρα.

Δείτε το βίντεο :

 

Περιστατικό 2500 τριχοθυλάκια δηλαδή 7500 τρίχες

Πύκνωση σε όλο το κεφάλι                        Δότρια χωρίς Pulvo στο τέλος                      Δότρια με Pulvo

 

Άλλες Ειδικότητες

Η μητρική εταιρεία PSMEDICAL είναι ιατρική εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής και Δερματολογίας.

Dermatology

dermatology-2

Plastic Surgery

plastic-surgery