Λύσεις για Άνδρες

Η σωστή διάγνωση αποτελεί τη βάση για την επιτυχή  θεραπεία της τριχόπτωσης ή την καθυστέρηση της εξέλιξης του φαινομένου σε βάθος χρόνου όταν πρόκειται για γονιδιακής μορφής τριχόπτωσης. Αυτός είναι ο λόγος που αναπτύξαμε ένα ολοκληρωμένο σύστημα διάγνωσης της τριχόπτωσης που εξασφαλίζει:

-πλήρη ιατρική διάγνωση με δερματοσκόπηση και πυκνομέτρηση, της κατάστασης του τριχωτού της κεφαλής και των τριχών

-παρακολούθηση και πρόγνωση της εξέλιξης των αλωπεκιών.

-εξατομικευμένη θεραπευτική αγωγή που περιλαμβάνει θεραπείες με Laser , θεραπείες με μεσοθεραπεία και εξατομικευμένη συνταγογράφιση.

Στην  Ps Hair προσφέρουμε γρήγορα και αποτελεσματικά συμπεράσματα για το τριχωτό της κεφαλής , δίνοντας στον θεράποντα ιατρό την πλέον αντικειμενική εκτίμηση της κατάστασης του τριχωτού της κεφαλής, την πρόγνωση για την εξέλιξη καθώς και σημαντικές πληροφορίες για τον σχεδιασμό της εξατομικευμένης θεραπευτικής αγωγής!

.

Ξεκινάμε με

Επισκόπηση,διερεύνηση του τριχωτού δέρματος και των τριχών της κεφαλής.
Με τη βοήθεια μίας ειδικής ψηφιακής κάμερας επαφής διερευνάται το τριχωτό δέρμα και οι τρίχες της κεφαλής ενώ παράλληλα εξάγονται συμπεράσματα για την γενική κατάσταση και την ύπαρξη δερματικών παθήσεων όπως :
Αλωπεκίες, σπίλοι του τριχωτού δέρματος, δερματίτιδες, αυξημένη λιπαρότητα, μυκητιάσεις, πιτυρίαση του τριχωτού, ψωρίαση του τριχωτού, παρακολούθηση των εμφυτευμένων θυλάκων, βλάβες του στελέχους των τριχών κ.α.
Επιπλέον δίδεται η δυνατότητα της αξιολόγησης των αποτελεσμάτων της ακολουθούμενης θεραπευτικής αγωγής μέσω περιοδικών συγκριτικών εξετάσεων.

Πυκνομέτρηση (Μέτρηση της πυκνότητας των τριχών ανά ένα τετραγωνικό εκατοστό)
Με την υψηλή μεγέθυνση που επιτυγχάνεται με την ψηφιακή κάμερα επαφής υπολογίζεται με απόλυτη ακρίβεια ο αριθμός των τριχών ανά τετραγωνικό εκατοστό και ο αριθμός των τριχοθυλάκων που συγκρατούν μία, δύο ή τρεις τρίχες. Τα συμπεράσματα από την πυκνομέτρηση αξιοποιούνται για την εκτίμηση της ύπαρξης ή μη αλωπεκίας, την απόκλιση της από την φυσιολογική κατάσταση, την ισχύ της θεραπευτικής αγωγής που πρέπει να επιλεγεί, την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της ακολουθούμενης θεραπείας μέσω περιοδικών συγκριτικών εξετάσεων, την δυναμικότητα της ινιακής τριχοφυίας (δότρια περιοχή) στην περίπτωση που ο συγκεκριμένος ασθενής υποβληθεί σε  μικρομεταμόσχευση μαλλιών .

Ο διαγνωστικός έλεγχος αποτελεί ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό σύστημα, καθώς αναλύεται και αποτιμάται η ακριβής κατάσταση του τριχωτού & των μαλλιών και καταγράφονται μια σειρά από πολύτιμες πληροφορίες:

1. ύπαρξη δερματολογικών παραγόντων πάθησης

2. υπολογισμός δραστηριότητας σμηγματογόνων αδένων

3. μελέτη της τριχόπτωσης-κατηγοριοποίηση και αιτιολογία

4. προσδιορισμός πιθανών δυσλειτουργιών του τριχωτού ή των μαλλιών

5. προσδιορισμός της εκατοστιαίας αναλογίας των φάσεων των τριχών

6. ύπαρξη και εκατοστιαία αναλογία δυστροφικών τριχών

7. προσδιορισμός διαμέτρου και λοιπών ποιοτικών προδιαγραφών της τρίχας

8. μέτρηση πυκνότητας (προσδιορισμός τριχοθυλακίων ανά cm2 και μέσος αριθμός τριχών ανά τριχοθυλάκιο)

9. εκτίμηση του ρυθμού τριχόπτωσης

10. εκτίμηση της μελλοντικής εξέλιξης της τριχόπτωσης και του μελλοντικού βαθμού αραίωσης

PSHair - Hair Loss Clinic by PSMEDICAL - Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE
Κλιμακα αλωπεκείας κατά Νorwood-Ηamilton

Η πλέον συνηθισμένη μορφή τριχόπτωσης που επηρεάζει τους άνδρες ονομάζεται ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία και έχει μοναδικό χαρακτηριστικό το εξής: επηρεάζει μόνο το ανώτερο τμήμα του τριχωτού της κεφαλής, αφήνοντας ανέπαφη – ακόμα και στις πλέον προχωρημένες μορφές της – την περιοχή στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Η θεραπεία αυτή αποτελεί μία καινοτόμο μέθοδο για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης σε άνδρες & γυναίκες και βασίζεται στους αυξητικούς παράγοντες από το ίδιο μας το σώμα και στην απευθείας έγχυση αυτού στις περιοχές του τριχωτού της κεφαλής που παρουσιάζουν αραίωση.

Η μέθοδος εφαρμόζεται ήδη για αρκετά χρόνια με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα .

Μεσοθεραπεία μαλλιών με αυξητικούς παράγοντες
Μεσοθεραπεία μαλλιών με αυξητικούς παράγοντες

Ενδυνάμωση Μαλλιών
Ενδυνάμωση Μαλλιών – 110€

Δύο από τα συστατικά του οργανισμού μας που μας ενδιαφέρουν όσον αφορά την εφαρμογή της θεραπείας είναι οι Κυτοκίνες (πρωτεΐνες ανάπτυξης, διαφοροποίησης και ανοσολογικής απάντησης) και οι Αυξητικοί παράγοντες (Growth Factors).

Οι Αυξητικοί Παράγοντες είναι πρωτεΐνες που βρίσκονται στο σώμα μας και το βοηθούν να αποκαταστήσει τους ιστούς που δυσλειτουργούν ή έχουν υποστεί βλάβη, αναπτύσσοντας αναγεννητική και αναπλαστική δράση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της επανενεργοποίησης των υπό αποκατάσταση ιστών και του πολλαπλασιασμού και της αναγέννησης των κυττάρων αυτής της περιοχής ή την αυτοαποκατάσταση των δυσλειτουργιών της περιοχής αυτής.Ειδικά στο θέμα της τριχόπτωσης, επιτυγχάνεται η επανενεργοποίηση των θυλάκων των τριχών που δυσλειτουργούν με αποτέλεσμα νέα μαλλιά αλλά και ενδυνάμωση στα ήδη υπάρχοντα με μεγαλύτερη διάμετρο και μήκος.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Παίρνουμε τους αυξητικούς παράγοντες μέσω φυγοκέντρησης από ειδικό φυγοκεντρητή και στη συνέχεια τους τοποθετούμε στην πάσχουσα περιοχή του τριχωτού της κεφαλής.

Είναι ασφαλής η μέθοδος ;

Η θεραπεία τριχόπτωσης πραγματοποιείται και εφαρμόζεται με εξειδικευμένο πρωτόκολλο . Η αυτόλογη φύση της μεθόδου (δηλαδή το γεγονός ότι το υλικό που αξιοποιείται προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό) την καθιστά απολύτως ασφαλή για την υγεία και δίχως καμία παρενέργεια.
Η μέθοδος εφαρμόζεται από το επιστημονικό επιτελείο του Ps Hair σε συνθήκες απόλυτης υγιεινής & ασφάλειας και αποτελεί απλή και εντελώς ανώδυνη διαδικασία. Επίσης είναι σημαντικό να προσθέσουμε ότι το υλικό από μόνο του αποτελεί ένα αντιμικροβιακό και αντιφλεγμονώδες βιολογικό υλικό και εξασφαλίζει επομένως συνθήκες αντισηψίας.
Η μέθοδος εφαρμόζεται ήδη για αρκετά χρόνια με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα ως θεραπεία κατά της τριχόπτωσης καθώς και ενισχυτική θεραπεία της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Υπάρχουν αντενδείξεις για τη μέθοδο ;
Οι αντενδείξεις είναι ελάχιστες και κυρίως αφορούν τον αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη ή τη λήψη αντιπηκτικών, ωστόσο η θεραπεία πραγματοποιείται πάντοτε κατόπιν συνεννοήσεως με το ιατρικό επιτελείο της PS HAIR και λήψης αναλυτικού ιατρικού ιστορικού.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας τριχόπτωσης ;

Η τριχόπτωση αναστέλλεται άμεσα από την 1η συνεδρία και μπορούμε να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα σταθερό ενώ τα ασθενή τριχοθυλάκια που υπάρχουν στην περιοχή δυναμώνουν και ξανα αποκτούν όγκο και υγεία .Γενικά τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της θεραπείας είναι από ικανοποιητικά έως εντυπωσιακά και αφορούν τόσο την ποιότητα όσο & την ποσότητα των μαλλιών.

ΚΟΣΤΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ : 110 €

Το σύστημα επιλεκτικής φωτοδιέγερσης , με τη χρήση δραστικών μηκών  κύματος με τη μορφή Low Level Laser Therapy. Η θεραπεία με LLLT  είναι μια σύγχρονη συμπληρωματική θεραπεία της τριχόπτωσης για άνδρες και γυναίκες.

Ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης που οφείλεται σε ανδρογενετική αλωπεκία ή ανδρική φαλάκρα, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις αλωπεκίας όπως η διάχυτη αλωπεκία και η γυροειδής αλωπεκία. Είναι ανώδυνη, αναίμακτη και χωρίς επιπλοκές.

Laser τριχόπτωσης
Laser τριχόπτωσης – 30€

Μήκος Κύματος Εκπομπής:
670nm (κόκκινο φάσμα)
830nm (κόκκινο φάσμα)

Βιολογικές μελέτες του φάσματος διέγερσης του DNA / RNA , με τιμές σύνθεσης των μηκών κύματος 580 nm έως 900 nm έχουν δείξει ότι είναι στο επίπεδο των κυττάρων 4 μέγιστες συχνότητες διέγερσης : 620 nm, 670 nm, 760 nm και 830 nm
Η χρήση των ενισχυμένων δεσμών φωτός έχει τεκμηριωθεί τόσο ως προς την ασφάλεια όσο και ως προς την αποτελεσματικότητα  μέσα από επιστημονικές μελέτες in-vitro και in-vivo.
Επιστημονικές δημοσιεύσεις ,όπως αυτές της ISHRS, ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της χρήσης  των ενισχυμένων δεσμών φωτός βασιζόμενες σε αντικειμενικές  μελέτες.
Στην Αμερική πρόσφατα ο FDA ενέκρινε τη χρήση συστήματος με ειδικά μήκη κύματος στο ερυθρό φάσμα με ένδειξη την ανάπτυξη τής τριχοφυΐας στο τριχωτό της κεφαλής, ως ιατρική συσκευή.

Η θεραπεία LLLT δρα συνοπτικά με τους παρακάτω μηχανισμούς και έχει τα ακόλουθα αποτελέσματα.
-Αγγειοδιαστολή, αύξηση της μικροκυκλοφορίας, καλύτερη αιμάτωση & απορρόφηση πολύτιμων συστατικών
-Αύξηση της λεμφικής παροχέτευσης της ορμόνης DHT
-Αντιφλεγμονώδης δράση
-Σταθεροποίηση της τριχόπτωσης
-Αύξηση του πολλαπλασιασμού των βλαστοκυττάρων του τριχοθυλακίου
-Παράταση της φάσης ανάπτυξης του τριχοθυλακίου, μείωση της φάσης Ανάπαυσης
-Αύξηση του αριθμού τριχοθυλακίων σε φάση ανάπτυξης
-Αύξηση της αναδόμησης και της παραγωγής Κολλαγόνου
-Ομαλοποίηση της δραστηριότητας των σμηγματογόνων αδένων
-Αναβάθμιση των χαρακτηριστικών των τριχών, αύξηση διαμέτρου, ελαστικότητας, αντοχής, λάμψης
-Τα μαλλιά αποκτούν πυκνότητα, όγκο, ζωντάνια και δύναμη

Κόστος : 30€

Αναλυτικά δείτε πως γίνεται η μεταμόσχευση μαλλιών βήμα – βήμα με βιντεάκια .
Πατήστε εδώ :Μεταμόσχευση Μαλλιών – FUE
Άλλες Ειδικότητες

Στην μητρική εταιρεία PSMEDICAL ειδικευόμαστε στην Πλαστική Χειρουργική και την Δερματολογία.

Dermatology

dermatology-2

Plastic Surgery

plastic-surgery