Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Η μεταμόσχευση μαλλιών με FUE κατ΄ουσίαν αναπαράγει τον φυσικό τρόπο έκφυσης των μαλλιών.
Με την μεταμόσχευση – μεταφορά τριχοθυλακίων πραγματοποιείται μεμονωμένα η εξαγωγή τριχοθυλακίων από τη ζώνη σταθερής τριχοφυΐας η οποία είναι στο πίσω και πλάγιο τμήμα της κεφαλής και ακολούθως μεταφύτευση αυτών στη λήπτρια περιοχή της αραιομένης ή άδειας περιοχής του τριχωτού της κεφαλής .
Επειδή τα μαλλιά φυτρώνουν ανά σύνολα 1 έως 4 τριχών που ονομάζονται Τριχοθυλάκια

PSHair - Hair Loss Clinic by PSMEDICAL - Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE
Τριχοθυλάκια (1-4 τρίχες)

κατά την διαδικασία επιλέγουμε και ομαδοποιούμε τα τριχοθυλάκια αναλόγως της περιοχής που θέλουμε να τα μεταφέρουμε . Έτσι αν μεταφερθούν στην Front line ( Μπροστινή γραμμή ) θα επιλεχθούν μονά ή διπλά τριχοθυλάκια ,

Μπροστινή Γραμμή
Front line – Απόλυτα Φυσική Αποκατάσταση

ενώ για την κορυφή του κεφαλιού θα επιλεχθούν διπλά ή τριπλά ώστε να δώσουν μεγαλύτερο όγκο και πύκνωση .

H Διαδικασία Εφαρμογής

Η όλη διαδικασία ξεκινάει με τον σχεδιασμό του κεφαλιού και ειδικότερα της μπροστινής γραμμής ώστε να έχει τέλεια φυσικό αποτέλεσμα όπως στην παραπάνω φώτο.  Η front line  σχεδιάζεται στα 8cm (δες video) περίπου από το μεσόφρυο και ακολουθεί την γραμμή δεξιά και αριστερά με τους κροταφικούς κόλπους σε αναλογία . Σχήματα όπως τρίγωνα ή κύκλους που βλέπουμε σε άλλες μεταμοσχεύσεις είναι απαράδεκτοι και μη φυσικοί σχηματισμοί .  Η γραμμή αυτή επίσης είναι απλά ένα όριο και σε καμία περίπτωση δεν μπαίνουν τριχοθυλάκια το ένα δίπλα στο άλλο για να αποφευχθεί το γραμμικό μη φυσιολογικό σχήμα το λεγόμενο ” γαζί “, απεναντίας τα τριχοθυλάκια τοποθετούνται όπως ακριβώς στην παραπάνω φώτο με ζικ-ζακ και μπρος-πίσω ώστε να υπάρχει τυχαία σειρά και μάλιστα με συγκεκριμένη γωνία έκφυσης δίνοντας έτσι την τέλεια αισθητική αποκατάσταση .

Δείτε το βίντεο του σχεδιασμού :

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΑΝΔΡΑ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ

Η όλη διαδικασία ξεκινάει με τον σχεδιασμό του κεφαλιού και ειδικότερα της μπροστινής γραμμής ώστε να έχει τέλεια φυσικό αποτέλεσμα . Η front line σχεδιάζεται στα 8cm περίπου από το μεσόφρυο και ακολουθεί σε αναλογία το 1/3 της απόστασης κροταφική γραμμη με βάση πηγουνιού . Η γυναικεία κροταφική γραμμή είναι πιο κυκλική σε σχέση με την αντρική. Η γραμμή αυτή επίσης είναι απλά ένα όριο και σε καμία περίπτωση δεν μπαίνουν τριχοθυλάκια το ένα δίπλα στο άλλο για να αποφευχθεί το γραμμικό μη φυσιολογικό σχήμα το λεγόμενο ” γαζί “, απεναντίας τα τριχοθυλάκια τοποθετούνται με ζικ-ζακ και μπρος-πίσω ώστε να υπάρχει τυχαία σειρά και μάλιστα με συγκεκριμένη γωνία έκφυσης δίνοντας έτσι την τέλεια αισθητική αποκατάσταση .

Στη συνέχεια γίνεται κούρεμα της δότριας περιοχής και σε καμία περίπτωση όλου του κεφαλιού. Το κούρεμα δε , γίνεται με ωραίο φυσικό τρόπο ανασηκώνοντας  τα παραπάνω μαλλιά ώστε να πέφτουν στην συνέχεια επάνω στην λήπτρια περιοχή και να μην γίνεται έντονα αντιληπτό.

Να τονίσουμε πως υπάρχει και η επιλογή της ΑΚΟΥΡΕΥΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ σε αυτό το σημείο , όπου δεν χρειάζεται να κουρευτεί καθόλου η δότρια περιοχή .

Απλά απαιτεί περισσότερη ώρα και εμπειρία στην λήψη για να μην καταστραφεί κανένα τριχοθυλάκιο . Σε σχέση με την άλλη τεχνική είναι λίγο πιο δαπανηρή αλλά δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κανείς οπτικά με την αποκατάσταση της δότριας στην πρότερη κατάσταση.

(Ακούρευτη τεχνική μάθε το κόστος εδώ)

ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΟΤΡΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕ ΑΝΔΡΑ.  Δείτε το βίντεο:

Κουρεύουμε μια περιοχή μικρής έκτασης ικανής να μας δώσει των απαιτούμενο αριθμό τριχοθυλακίων .

ΠΡΟΣΟΧΗ

ΔΕΝ ξυρίζουμε όλο το κεφάλι ούτε στην δότρια , ούτε το υπόλοιπο στην δέκτρια , γιατί πολύ απλά δεν χρειάζεται . Το κούρεμα γίνεται με τρόπο που να μπορείτε να επιστρέψετε άμεσα στα καθήκοντά σας χωρίς να είναι  αντιληπτή οποιαδήποτε επέμβαση στο σημείο .

ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΟΤΡΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ

Ειδικά στις γυναίκες που τα μαλλιά είναι συνήθως πιο μακρυά η λήψη των τριχοθυλακίων γίνεται με τρόπο που φευγοντας κιόλας από το χώρο μας δεν είναι αντιληπτό καθόλου.

Στην συνέχεια  γίνεται τοπική αναισθησία στην περιοχή και της δότριας περιοχής που θα πάρουμε τα τριχοθυλάκια και της δέκτριας περιοχής που θα τοποθετηθούν .

Δείτε το βίντεο :

 

Η διαδικασία της λήψης των τριχοθυλακίων γίνεται μεμονομένα και διάσπαρτα . Το ειδικό στρογγυλό εργαλείο που εξάγει το τριχοθυλάκιο έχει διάμετρο 1 – 1,2 mm συνήθως και αγγαλιάζει τον τριχικό θύλακο ακριβώς στα όριά του δίνοντάς μας την δυνατότητα να μην καταστρέψουμε άλλο παρακείμενο θύλακο και να συλλέξουμε εαν επιθυμούμε αρκέτά μεγάλο αριθμό τριχοθυλακίων.

Μετά την συλλογή των τριχοθυλακίων και αφού γίνει τοπική αναισθησία εκ νέου στην περιοχή τοποθέτησης γίνεται η διάνοιξη των οπών τοποθέτησης των τριχοθυλακίων.

Η διάνοιξη διενεργείται ακολουθόντας βασικές αρχές που μας διασφαλίζουν την φυσικότητα , την αισθητική του αποτελέσματος και την αποφυγή του τραυματισμού παρακείμενης τριχοφυίας όταν πρόκειται για πύκνωση .

ΈΤΣΙ

  • Η διάνοιξη γίνεται με βελόνα και όχι με νυστέρι , διασφαλίζοντας έτσι το ακριβές μικρό μέγεθος της οπής σε διάμετρο .
  • Η Κατευθηντικότητα και η συγκεκριμένη γωνίας έκφυσης της τρίχας διασφαλίζεται ώστε να είναι ίδιες με τις παρακείμενες ή με την πρέπουσα γωνία αναλόγως της περιοχής τοποθέτησης ( ΔΕΝ καρφώνουμε όρθιες τρίχες) ΠΧ στην μπροστινή γραμμή η γωνία έκφυσης είναι προς τα κάτω και ποτέ όρθιες.
  • Στη Front-Line (Μπροστινή γραμμή) ακολουθούμε τον παραπάνω ειδικό σχεδιασμό για φυσικότητα .
  • Η Αποφυγή τραυματισμού ειδικά κατά την πύκνωση σε διπλανά τριχοθυλάκια είναι πολύ σημαντική παράμετρος γιατί ότι χτυπηθεί καταστρέφεται και δεν ξαναβγαίνει . Σε αυτό μας βοηθάει η Δερματοσκόπηση – Πυκνομέτρηση που έχει γίνει ήδη απ το στάδιο της ενημέρωσης σας .

Δείτε το βίντεο της ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΣΕ ΠΥΚΝΩΣΗ FRONT – LINE :

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΡΙΧΟΘΥΛΑΚΙΩΝ

Η τοποθέτηση πλέον τον τριχοθυλακίων είναι παιχνίδι και εύκολη , αφού όλη η δουλειά έχει γίνει κατά την διάνοιξη .

Επιλέγουμε λοιπόν μόνο τον επιθυμητό αριθμό τριχών που θα έχει το τριχοθυλάκιο . Έτσι στην front-line βάζουμε μόνο μονά ή διπλά τριχοθυλάκια ενώ σε άλλες περιοχές μπορούν να χρησιμοποιθούν και κάποια τριπλά για να δοθεί ο απαραίτητος όγκος .

Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε το Hair implanter ή Choi ( αυτό το άσπρο εργαλείο σαν bic στυλό ) που εμφανίζουν ορισμένοι διότι είναι ξεπερασμένο εργαλείο προηγούμενων δεκαετιών που έχει εμφανήσει κάποια προβλήματα κατά την τοποθέτηση ,όπως του να συστρέφει το μόσχευμα εσωτερικά με συνέπεια την δημιουργία θυλακίτιδας , μολύνσεων και καταστροφής του ίδιου του τριχικού θυλάκου .

Χρησιμοποιούμε λοιπόν χειρουργικές λαβίδες μικροχειρουργικής ώστε να έχουμε τον απόλυτο έλεγχο για  υγιή τοποθέτηση χωρίς παραενέργειες και τελικά χάσιμο μοσχευμάτων.

Δείτε το βίντεο:

Όταν έχει ολοκληρωθεί η όλη  διαδικασία ο ασθενής μπορεί να αποχωρήσει βάζοντας ένα καπελάκι στο κεφάλι χωρίς να χρειάζεται τίποτε άλλο . Παίρνει γραπτές οδηγίες για τυχόν φαρμακευτική αγωγή καθώς και για ατομική περιποίηση όπως λούσιμο που πρέπει υποχρεωτικά πρέπει να γίνει απ την μεθεπόμενη ημέρα.

Δείτε το βίντεο :

Τοποθετούμε Pulvo στην δότρια και αποχωρούμε μετά τις οδηγίες και την συνταγογράφηση από το γιατρό , βάζοντας μόνο ένα καπελάκι .

 

Άλλες Ειδικότητες

Η μητρική εταιρεία PSMEDICAL είναι ιατρική εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής και την Δερματολογίας.