fbpx
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
A+ R A-

Η θεραπεία τριχόπτωσης με  PRP (Platelet Rich Plasma) αποτελεί μία καινοτόμο μέθοδο για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης σε άνδρες & γυναίκες και βασίζεται στο πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα του αίματος και στην απευθείας έγχυση αυτού στις περιοχές του τριχωτού της κεφαλής που παρουσιάζουν αραίωση.

Η μέθοδος PRP εφαρμόζεται ήδη για αρκετά χρόνια με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα στην επούλωση ορθοπεδικών ή χρόνιων τραυμάτων, εγκαυμάτων & χειρουργικών τομών.

 

Το πλάσμα αποτελεί περίπου το 55% του αίματος και περιέχει τα ερυθρά & λευκά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια, πρωτεϊνες, διάφορα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, ηλεκτρολύτες και συμβάλλει στη διακίνησή τους στο κυκλοφορικό σύστημα του οργανισμού. Δύο από τα συστατικά του πλάσματος που μας ενδιαφέρουν όσον αφορά την εφαρμογή του PRP είναι  οι Κυτοκίνες (πρωτεΐνες ανάπτυξης, διαφοροποίησης και ανοσολογικής απάντησης) και οι Αυξητικοί παράγοντες (Growth Factors).

Οι Αυξητικοί Παράγοντες είναι πρωτεΐνες που βρίσκονται στο σώμα μας και το βοηθούν να αποκαταστήσει τους ιστούς που δυσλειτουργούν ή έχουν υποστεί βλάβη, αναπτύσσοντας αναγεννητική και αναπλαστική δράση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της επανενεργοποίησης  των υπό αποκατάσταση ιστών και του πολλαπλασιασμού και της αναγέννησης των κυττάρων αυτής της περιοχής.

Επειδή λοιπόν το πλάσμα  περιέχει αυξητικούς παράγοντες με την  θεραπεία PRP πολλαπλασιάζουμε  την ποσότητα των αυξητικών παραγόντων έτσι ώστε η αυτοαποκατάσταση των δυσλειτουργιών να γίνεται σε πιο σύντομο χρόνο και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
Ειδικά στο θέμα της τριχόπτωσης, επιτυγχάνεται η επανενεργοποίηση των θυλάκων των τριχών που δυσλειτουργούν με αποτέλεσμα νέα μαλλιά αλλά και ενδυνάμωση στα ήδη υπάρχοντα με μεγαλύτερη διάμετρο και μήκος.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ


Γίνεται με απλή αιμοληψία από τον ασθενή , στη συνέχεια γίνεται διχωρισμός του αίματος από το πλάσμα μέσω φυγοκέντρησης από ειδικό φυγοκεντρητή και αμέσως επανατοποθέτηση του πλάσματος με τους αυξητικούς παράγοντες στην πάσχουσα περιοχή του τριχωτού της κεφαλής.

Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται η θεραπεία τριχόπτωσης PRP;

Η θεραπεία PRP εφαρμόζεται σε άνδρες & γυναίκες και σε περιπτώσεις αρχικής ή προχωρημένης αραίωσης των μαλλιών:
•    Για την αντιμετώπιση της Ανδρογενετικής Αλωπεκίας & της Γυναικείου Τύπου Ανδρογενετικής Αλωπεκίας
•    Για την ενίσχυση του αποτελέσματος της Μεταμόσχευσης Μαλλιών
•    Για την αντιμετώπιση της Γυροειδούς Αλωπεκίας
•    Για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης διαφόρων αιτιολογιών
•    Για την πρόληψη της τριχόπτωσης  

 
Είναι ασφαλής η μέθοδος PRP;

Η θεραπεία τριχόπτωσης PRP πραγματοποιείται με απλή αιμοληψία και στη συνέχεια εφαρμόζεται το εξειδικευμένο πρωτόκολλο για την κάθε περίπτωση. Η αυτόλογη φύση της μεθόδου (δηλαδή το γεγονός ότι το υλικό που αξιοποιείται προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό) καθιστά το PRP απολύτως ασφαλές για την υγεία και δίχως καμία παρενέργεια.
Η μέθοδος εφαρμόζεται από το επιστημονικό επιτελείο του Ps Hair σε συνθήκες απόλυτης υγιεινής & ασφάλειας και αποτελεί απλή και εντελώς ανώδυνη διαδικασία. Επίσης είναι σημαντικό να προσθέσουμε ότι το PRP από μόνο του αποτελεί ένα αντιμικροβιακό και αντιφλεγμονώδες βιολογικό υλικό, εξασφαλίζει επομένως συνθήκες αντισηψίας.  
Η μέθοδος PRP εφαρμόζεται ήδη για αρκετά χρόνια με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα στην επούλωση ορθοπεδικών ή χρόνιων τραυμάτων, εγκαυμάτων & χειρουργικών τομών κ.α. και πλέον εφαρμόζεται και ως θεραπεία κατά της τριχόπτωσης καθώς και ενισχυτική της μεταμόσχευσης μαλλιών.  
 
 
Υπάρχουν αντενδείξεις για τη μέθοδο PRP;

Οι αντενδείξεις είναι ελάχιστες και κυρίως αφορούν τον αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη ή τη λήψη αντιπηκτικών, ωστόσο η θεραπεία πραγματοποιείται πάντοτε κατόπιν συνεννοήσεως με το ιατρικό επιτελείο της PS HAIR και λήψης αναλυτικού ιατρικού ιστορικού.Ποια είναι τα αποτελέσματα της θεραπείας τριχόπτωσης PRP;


Η τριχόπτωση αναστέλλεται άμεσα από την 1η συνεδρία και μπορούμε να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα σταθερό ενώ τα ασθενή τριχοθυλάκια που υπάρχουν στην περιοχή δυναμώνουν και ξανα αποκτούν όγκο και υγεία .


Γενικά τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της θεραπείας τριχόπτωσης PRP είναι από ικανοποιητικά έως εντυπωσιακά και αφορούν τόσο την ποιότητα όσο & την ποσότητα των μαλλιών. 

ΚΟΣΤΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ PRP  

Το κόστος είναι στα 110 €  και μπορείτε να δείτε τις προσφορές μας εδώ 

Βρισκόμαστε εδώ: PSHAIR by PSMedical

Επικοινωνήστε μαζί μας