fbpx
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020
Επιστημονική ομάδα Ps Hair
Τα μαλλιά μου πέφτουν τι να κάνω?
Μεταμόσχευση μαλλιών, πότε,πώς,κόστος - τιμές
Τριχόπτωση, μέθοδοι αντιμετώπισης
A+ R A-

επιστημονικη ομαδα αντιμετώπισης τριχόπτωσης

     Ο Πλαστικός Χειρουργός Μηνάς Κοιζής και επιστημονικός διευθυντής της PS MEDICAL , ο Γιώργος Παπαθανασίου , αλλά και το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό στην μεταμόσχευση μαλλιών καθώς και οι Δερματολόγοι της PS MEDICAL αποτελούν την επιτυχημένη ομάδα που ασχολείται στο χώρο της μεταμόσχευσης μαλλιών υπό την καθοδήγηση του διευθυντή PS MEDICAL Πέτρο Βλασταράκο  πάνω από 25 έτη !!!

Έχοντας την εμπειρία στην διάγνωση και αποκατάσταση περιστατικών τριχόπτωσης ,  ανδρογεννητικού τύπου αλωπεκίας και άλλων δυσλειτουργιών έλλειψης τριχοθυλακίων έχουμε αποκαταστήσει έναν από τους μεγαλύτερους αριθμούς περιστατικών μεταμόσχευσης και  μεταφοράς τριχοθυλακίων από το 1990 πράγμα το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση και διασφάλιση για αποκατάσταση του τριχωτού της κεφαλής ή άλλων σημείων σώματος με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και με την καλύτερη αισθητική οπτική χωρίς ίχνος σημαδιών ή ουλών. 

 

Δύναμή μας η ΑΛΗΘΕΙΑ και τα ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ περιστατικά.

 

ΕΓΓΥΗΣΗ  η εμπειρία μας πάνω από 25 έτη !!!

 

ΕΠΙΤΥΧΙΑ οι μαρτυρίες και η αισθητική αποκατάσταση των περιστατικών μας .

   Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η σύγχρονη λύση σένα πρόβλημα που αφορά ολοένα και περισσότερους ανθρώπους, όχι μόνον διότι στην εποχή μας ή εμφάνιση παίζει μεγάλο ρόλο στις κοινωνικές επαφές προσωπικές και εργασιακές, αλλά και διότι φαίνεται ότι σαν πρόβλημα εμφανίζεται συχνότερα και σε μικρότερες ηλικίες.Τα αίτια αυτού τού προβλήματος είναι σχεδόν πάντα κληρονομικά, αλλά χρειάζεται και η διάγνωση του ιατρού, γιατί χάνουμε μαλλιά και από άλλες αιτίες.Η επιλογή της μεταμόσχευσης δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αποκατάστασης καθώς δείχνουμε ωραιότεροι και νεότεροι, αλλά και θέμα προστασίας του δέρματος.Σε πολλούς ανθρώπους πού εμφανίζουν απώλεια μαλλιών σε ηλικίες αμέσως μετά την εφηβεία, δημιουργούνται σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και κυρίως μειωμένη αυτοεκτίμηση και ανασφάλεια.

Με ποια μέθοδο πρέπει να κάνω μεταμόσχευση μαλλιών;

Γίνεται συχνά η ερώτηση εάν ή πότε και με ποια τεχνική μέθοδο θα αντιμετωπιστεί ή διαφόρων βαθμών αραίωση από την απώλεια των μαλλιών. Αναφερόμενοι λοιπόν στην διαδικασία τής επέμβασης αυτής, υπάρχουν δύο μέθοδοι και στις δύο εφαρμόζεται τοπική αναισθησία ίδια ακριβώς με εκείνη του οδοντιάτρου και κάνουν την διαδικασία τελείως ανώδυνη ενώ και οι δύο FUE και FUT  παρότι διαφέρουν  στον τρόπο λήψης των τριχοθυλακίων έχουν κοινό σημείο αναφοράς το τρόπο επανεισαγωγής των τριχοθυλακίων στο δέρμα .


Ποια είναι η μέθοδος με τομή FUT και πότε την κάνουμε;


Είναι ο κατ΄ εξοχήν κλασικός τρόπος πού γίνονται οι μεταμοσχεύσεις εδώ και πολύ καιρό σε όλον τον κόσμο.
Η λήψη των μοσχευμάτων γίνεται με επιφανειακή τομή στο πίσω μέρος τού τριχωτού σε συγκεκριμένο σημείο σταθερής τριχοφιυίας με εφαρμογή του Τριχοφυτικού Τρόπου Σύγκλεισης ( Trichophytic Closure) , δηλαδή  τομή με ειδική τεχνική πού δεν αφήνει κανένα ίχνος  στα μαλλιά.

Μεγάλο πλεονέκτημα αυτής τής μεθόδου είναι η δυνατότητα τού ιατρού να παίρνει μεγάλο αριθμό μοσχευμάτων και να εξοικονομεί  πολύτιμο χρόνο για την επιβίωση του τόσου μεγάλου αριθμού τριχοθυλακίων και την τοποθέτηση τους μετά .


Ακολούθως δημιουργούνται οι αντίστοιχες υποδοχές με τέτοια κατεύθυνση και κλίση αλλά και διάταξη και σχηματισμό που να εξασφαλίζουν απόλυτα το φυσικό αποτέλεσμα.
Στην PS - HAIR  παρέχουμε την απόλυτη αρχιτεκτονική δομή στην  μεταμόσχευση  μαλλιών που γίνεται τόσο με τρόπο εντελώς φυσικό στην μπροστινή γραμμή αλλά και αρκετή πύκνωση στο υπόλοιπο κεφάλι και με τρόπο μη ορατό χωρίς καμία ουλή ή σημάδι.

  
Η μεγάλη επιτυχία στην μεταμόσχευση είναι να μην αναγνωρίζει ό παρατηρητής ότι έχει γίνει μεταμόσχευση. Το θεμα της πυκνότητας παρότι σήμερα χάρις στα λεπτότερα εργαλεία έχει δώσει αξιοπρεπέστατα αποτελέσματα πιθανόν κατά περίπτωση μπορεί να χρειάζεται και δεύτερο στάδιο για κάτι ακόμη καλύτερο, ιδιαίτερα αν συνεχίζεται η τριχόπτωση.

 

Ποια είναι η μέθοδος χωρίς τομή FUE (Τρίχα - Τρίχα ) και πότε την κάνουμε;


Αναμφισβήτητα ορισμένοι υποψήφιοι καταρχήν προτιμούν αυτή τη μέθοδο διότι δεν υπάρχει τομή με την έννοια μιας γραμμής, αλλά πολλές μικρές διάσπαρτες μέσα στη δότρια περιοχή που  δεν αφήνουν σχεδόν τίποτα και είναι πρακτικά αόρατα.  Υπό την έννοια αυτή σίγουρα η μέθοδος πλεονεκτεί ιδίως στην περίπτωση που κάποιος θα ήθελε να ξυριστεί στο κεφάλι η έστω να κόψει τα μαλλιά του πολύ κοντά και παρά το γεγονός ότι και το σημάδι της τομής με FUT ( Strip ) φαίνεται μόνο σε ξυρισμένο κεφάλι. Όμως δεν πρέπει να είναι το κριτήριο αυτό για την επιλογή της κατάλληλης μεθόδου.
Το κυριότερο κριτήριο είναι η ποιότητα της δότριας περιοχής όσον αφορά την ποιότητα της τρίχας και την πυκνότητα τους καθώς και το μέγεθος του ελλείμματος στην λήπτρια περιοχή.
Εάν η τρίχα είναι  πολύ σγουρή και η πυκνότητα αραιή, η το μέγεθος του ελλείμματος της λήπτριας πολύ μεγάλο, τότε το περιστατικό είναι ακατάλληλο για εφαρμογή της μεθόδου FUE. 

Στο 90% των περιπτώσεων βέβαια η μέθοδος μπορεί να εφαρμοσθεί και με άριστα αποτελέσματα .

Σε περιπτώσεις που υπάρχει αμφιβολία με τα παραπάνω χαρακτηριστικά μπορούμε να έχουμε απάντηση με το  λεγόμενο Fox Test .


Γενικώς λοιπόν πρόκειται για μια μη τραυματική μέθοδο που δίνει άριστο αποτέλεσμα με πολύ καλή πυκνότητα .

 

Συνδυασμός FUE κ΄FUT 

Με τον συνδυασμό των δύο παραπάνω τεχνικών επιτυγχάνουμε την απόλυτη μεγιστοποίηση στον αριθμό λήψης τριχοθυλακίων από 3.500 έως και 5.000 τριχοθυλάκια δηλαδή από περίπου 10.000 έως και 15.000 τρίχες .  Στην περίπτωση αυτή γίνεται πρώτα λήψη των μοσχευμάτων με την μέθοδο του FUT υπό τριχοφυτικό τρόπο σύγκλεισης και στη συνέχεια ακριβώς κάτω από την σύγκλειση παίρνουμε και τα υπόλοιπα μοσχεύματα διάσπαρτα από την περιοχή του τριχωτού  ώστε στην συνέχεια να γίνει τοποθέτηση και πύκνωση του άδειου ή υπό πύκνωση τμήματος της κεφαλής . 

Είναι η τεχνική που μας εξασφαλίζει τον μέγιστο βαθμό τριχοθυλακίων αλλά απαιτεί πολύωρη διαδικασία και συνήθως συστήνεται σε περιστατικά που έρχονται από μακριά εκτός Αθηνών ή το εξωτερικό ώστε να μη χρειάζεται να επιστρέφουν και δεύτερη φορά .

 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ-ΤΙΜΕΣ ( Πατήστε εδώ και μάθετε το κόστος ανά τριχοθυλάκιο )

Το κόστος είναι συνάρτηση της μεθοδολογίας που θα χρησιμοποιηθεί και του χρόνου καθώς και του αριθμού των τριχοθυλακίων γιατί είναι απόλυτος  και ελέγξιμος και όχι των τριχών που είναι κατά προσέγγιση . Γίνεται όμως αναφορά για να υπάρχει η σύγκριση στην  σχέση τιμής - τρίχας που είναι η τελευταία ανακάλυψη των " έξυπνων του marketing " .

 

" Έχουμε την καλύτερη τιμή  από την πιο έμπειρη ομάδα μεταμόσχευσης μαλλιών στην Ελλάδα με γραπτή εγγύηση αποτελέσματος. "

 

 

   

 

τα μαλλιά μου πέφτουν, τι να κάνω;

 Κάθε φορά που βγαίνεις από το μπάνιο μαζεύεις κουβάρι τις τρίχες από την μπανιέρα; Αυτό συμβλανει μόνο κάποιες εποχές ή συνεχώς; Είναι εποχική τριχόπτωση; Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να ανησυχήσεις;


Τι είναι η εποχική τριχόπτωση;


Πρόκειται για περιόδους του χρόνου όπου παρατηρείται σταθερά πιο αυξημένη απώλεια μαλλιών. Σταθερά επαναλαμβανόμενη περιοδική τριχόπτωση. Οι περίοδοι που κατ' εξοχήν εμφανίζεται είναι την Άνοιξη και ιδιαίτερα το Φθινόπωρο. Η τριχόπτωση μπορεί να διαρκέσει από ένα έως δύο μήνες. Το φαινόμενο της τριχόπτωσης δεν κάνει εξαιρέσεις. Έτσι επηρεάζει τις περισσότερες γυναίκες και άνδρες.
Και μπορεί τα μαλλιά σου να πέφτουν με γοργό ρυθμό μπαίνοντας πια για τα καλά το Φθινόπωρο, όμως σε αυτό συμβάλλουν και οι κακές σου συνήθειες. Πόσο ταλαιπώρησες τα μαλλάκια σου το καλοκαίρι; Τα περιποιήθηκες αρκετά, ακολουθώντας σωστή διατροφή; Μήπως σε κατέλαβε το άγχος της επιστροφής στα καθήκοντα σε δουλειά και σπίτι;


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ


Όσο λοιπόν και αν δεν μπορείς να αποφύγεις την εποχική τριχόπτωση, μπορείς να μειώσεις την επίδρασή της με δυο απλές κινήσεις.
Ισορροπημένη διατροφή σημαίνει πιο γερά μαλλιά: Επιστρέφεις από τις καλοκαιρινές διακοπές και το "ρίχνεις" στις εξαντλητικές δίαιτες για να χάσεις 2-3 κιλάκια. Όταν όμως δεν τρως καλά, δηλαδή τρόφιμα από όλες τις ομάδες, ή χάνεις απότομα βάρος στερείς από τα "πολύτιμα" μαλλάκια σου θρεπτικά συστατικά που θα τα κρατήσουν στη θέση τους.
Σε συνεννόηση λοιπόν με τον δερματολόγο σου θα χρειαστεί να αυξήσεις τις βιταμίνες και το σίδηρο στη διατροφή σου. Όπως λοιπόν και για τη σιλουέτα σου, έτσι και για τα μαλλιά σου τα συχνά και πλήρη γεύματα μπορούν να βοηθήσουν την υγεία του τριχωτού της κεφαλής.

To stress σκοτώνει (και) την τρίχα: Οι ειδικοί στα μαλλιά έχουν παρατηρήσει πως μια "αγχωμένη" τρίχα έχει πιο μικρή διάρκεια ζωής. Έτσι ενώ η υγιής τρίχα παραμένει στο κεφάλι περίπου 5 χρόνια, σε περιόδους άγχους και κατάθλιψης αυτή μειώνεται στα 2 χρόνια.  Αν και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού μόλις ηρεμήσεις ο οργανισμός σου θα φροντίσει να αναπληρώσει τις χαμένες τρίχες.

Για να ηρεμήσεις:  Όπως καταλαβαίνεις, καλό θα ήταν να βρεις τους λόγους που προκαλούν αυξημένο στρες και να τους αντιμετωπίσεις. Μια καλή τεχνική είναι και το μασάζ στο κεφάλι. Ακόμη και την ώρα που λούζεις τα μαλλιά σου φρόντισε να κάνεις χαλαρωτικές μαλάξεις που αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και σου προσφέρουν απίστευτη χαλάρωση.
Όταν όμως δεν συμβαίνει αυτό μόνο εποχικά ,τι κάνω;


Τι είναι αυτό που πρέπει να σε ανησυχήσει;


 Παρατήρησε τα μαλλιά σου προσεκτικά. Η εποχική τριχόπτωση δεν σημαίνει πως η τρίχα αδυνατίζει ή σπάει πιο εύκολα. "Αν αρχίσει η αραίωση ή αν εκτός της τριχόπτωσης αλλάξει η ποιότητα της τρίχας: πιο αδύναμες, πιο λεπτές, εύθραυστες, θαμπές... αυτό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλό θα ήταν να επισκεφθείς το δερματολόγο σου ή να πάρεις άμεσα συμβουλές απο τους εξειδικευμένους γιατρούς του Ps Hair , συμπληρώνοντας την φόρμα on line διάγνωσης

τριχόπτωση, μέθοδοι αντιμετώπισηςΤα υγιή και δυνατά μαλλιά είναι στοιχείο ομορφιάς για κάθε άντρα και γυναίκα. Έτσι στην εποχή μας όλο και περισσότεροι άνθρωποι που παρουσιάζουν τριχόπτωση καταφεύγουν στη βοήθεια ειδικών για να αποκαταστήσουν την απώλεια και να νιώσουν ξανά αυτοπεποίθηση με την εμφάνισή τους. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι τουλάχιστον ένας στους δύο άνδρες θα αντιμετωπίσει κάποιου βαθμού απώλεια μαλλιών κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Ορισμένοι τύποι τριχόπτωσης είναι προσωρινοί, ενώ άλλοι μόνιμοι. Ο περιπτώσεις και τα σημάδια απώλειας μαλλιών διαφέρουν σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά, αλλά συνήθως εμφανίζονται ως εξής:


Γενική αραίωση των μαλλιών, στο μέτωπο ή/και στην κορυφή του κεφαλιού.
Αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος τριχόπτωσης, που επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Οι γυναίκες διατηρούν συνήθως μια γραμμή των μαλλιών στο μέτωπο, αλλά βιώνουν μια διάχυτη απώλεια μαλλιών σε διάφορα σημεία της κεφαλής.
Αιφνίδια απώλεια μαλλιών

Ένα φυσικό ή συναισθηματικό σοκ μπορεί να προκαλέσει την απώλεια μαλλιών.
Πλήθος μαλλιών μπορεί να βγουν στο χτένισμα ή το λούσιμο ή ακόμη και μετά από απαλό τράβηγμα. Αυτός ο τύπος απώλειας των τριχών ονομάζεται γυροειδής αλωπεκία και προκαλεί συνήθως ολική αραίωση των μαλλιών και όχι τοπική φαλάκρα.

Πλήρης απώλεια τριχών σε όλο το σώμα
Μερικές περιπτώσεις ιατρικών θεραπειών, όπως η χημειοθεραπεία, μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια όλων των τριχών του σώματος. Η τρίχα μεγαλώνει συνήθως ξανά μετά το τέλος της θεραπείας.

Τμηματική απώλεια μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής και/ή τα φρύδια.
Μερικοί άνθρωποι βιώνουν την ομαλή εντοπισμένη απώλεια τριχών αφήνοντας φαλακρά σημεία. Αυτός ο τύπος απώλειας τριχών επηρεάζει συνήθως μόνο το τριχωτό της κεφαλής, αλλά είναι πιθανό να παρουσιαστεί και στα γένια ή και τα φρύδια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το δέρμα σας μπορεί να παρουσιάσει κνησμό ή πόνο στα σημεία πριν πέσουν οι τρίχες.
Διάχυτη αραίωση, αλλά όχι πλήρης φαλάκρα, μετά από διάφορες ασθένειες και φαρμακευτικές αγωγές, ή ταχεία απώλεια βάρους, αναιμία ή stress

Μέθοδοι αντιμετώπισης

Μεσοθεραπεία με αυξητικούς παράγοντες

Low Level Laser Therapy- LLLT

Μεσοθεραπεία μαλλιών

Μεταμόσχευση μαλλιών

 

Βρισκόμαστε εδώ: PSHAIR by PSMedical

Επικοινωνήστε μαζί μας