fbpx
Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
Επιστημονική ομάδα Ps Hair
Τα μαλλιά μου πέφτουν τι να κάνω?
Μεταμόσχευση μαλλιών, πότε,πώς,κόστος - τιμές
Τριχόπτωση, μέθοδοι αντιμετώπισης
A+ R A-

τα μαλλιά μου πέφτουν, τι να κάνω;

 Κάθε φορά που βγαίνεις από το μπάνιο μαζεύεις κουβάρι τις τρίχες από την μπανιέρα; Αυτό συμβλανει μόνο κάποιες εποχές ή συνεχώς; Είναι εποχική τριχόπτωση; Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να ανησυχήσεις;


Τι είναι η εποχική τριχόπτωση;


Πρόκειται για περιόδους του χρόνου όπου παρατηρείται σταθερά πιο αυξημένη απώλεια μαλλιών. Σταθερά επαναλαμβανόμενη περιοδική τριχόπτωση. Οι περίοδοι που κατ' εξοχήν εμφανίζεται είναι την Άνοιξη και ιδιαίτερα το Φθινόπωρο. Η τριχόπτωση μπορεί να διαρκέσει από ένα έως δύο μήνες. Το φαινόμενο της τριχόπτωσης δεν κάνει εξαιρέσεις. Έτσι επηρεάζει τις περισσότερες γυναίκες και άνδρες.
Και μπορεί τα μαλλιά σου να πέφτουν με γοργό ρυθμό μπαίνοντας πια για τα καλά το Φθινόπωρο, όμως σε αυτό συμβάλλουν και οι κακές σου συνήθειες. Πόσο ταλαιπώρησες τα μαλλάκια σου το καλοκαίρι; Τα περιποιήθηκες αρκετά, ακολουθώντας σωστή διατροφή; Μήπως σε κατέλαβε το άγχος της επιστροφής στα καθήκοντα σε δουλειά και σπίτι;


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ


Όσο λοιπόν και αν δεν μπορείς να αποφύγεις την εποχική τριχόπτωση, μπορείς να μειώσεις την επίδρασή της με δυο απλές κινήσεις.
Ισορροπημένη διατροφή σημαίνει πιο γερά μαλλιά: Επιστρέφεις από τις καλοκαιρινές διακοπές και το "ρίχνεις" στις εξαντλητικές δίαιτες για να χάσεις 2-3 κιλάκια. Όταν όμως δεν τρως καλά, δηλαδή τρόφιμα από όλες τις ομάδες, ή χάνεις απότομα βάρος στερείς από τα "πολύτιμα" μαλλάκια σου θρεπτικά συστατικά που θα τα κρατήσουν στη θέση τους.
Σε συνεννόηση λοιπόν με τον δερματολόγο σου θα χρειαστεί να αυξήσεις τις βιταμίνες και το σίδηρο στη διατροφή σου. Όπως λοιπόν και για τη σιλουέτα σου, έτσι και για τα μαλλιά σου τα συχνά και πλήρη γεύματα μπορούν να βοηθήσουν την υγεία του τριχωτού της κεφαλής.

To stress σκοτώνει (και) την τρίχα: Οι ειδικοί στα μαλλιά έχουν παρατηρήσει πως μια "αγχωμένη" τρίχα έχει πιο μικρή διάρκεια ζωής. Έτσι ενώ η υγιής τρίχα παραμένει στο κεφάλι περίπου 5 χρόνια, σε περιόδους άγχους και κατάθλιψης αυτή μειώνεται στα 2 χρόνια.  Αν και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού μόλις ηρεμήσεις ο οργανισμός σου θα φροντίσει να αναπληρώσει τις χαμένες τρίχες.

Για να ηρεμήσεις:  Όπως καταλαβαίνεις, καλό θα ήταν να βρεις τους λόγους που προκαλούν αυξημένο στρες και να τους αντιμετωπίσεις. Μια καλή τεχνική είναι και το μασάζ στο κεφάλι. Ακόμη και την ώρα που λούζεις τα μαλλιά σου φρόντισε να κάνεις χαλαρωτικές μαλάξεις που αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος και σου προσφέρουν απίστευτη χαλάρωση.
Όταν όμως δεν συμβαίνει αυτό μόνο εποχικά ,τι κάνω;


Τι είναι αυτό που πρέπει να σε ανησυχήσει;


 Παρατήρησε τα μαλλιά σου προσεκτικά. Η εποχική τριχόπτωση δεν σημαίνει πως η τρίχα αδυνατίζει ή σπάει πιο εύκολα. "Αν αρχίσει η αραίωση ή αν εκτός της τριχόπτωσης αλλάξει η ποιότητα της τρίχας: πιο αδύναμες, πιο λεπτές, εύθραυστες, θαμπές... αυτό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και καλό θα ήταν να επισκεφθείς το δερματολόγο σου ή να πάρεις άμεσα συμβουλές απο τους εξειδικευμένους γιατρούς του Ps Hair , συμπληρώνοντας την φόρμα on line διάγνωσης

Βρισκόμαστε εδώ: PSHAIR by PSMedical

Επικοινωνήστε μαζί μας